fbpx

Facultatea de Management și limbi străine

Igor Prisac

De ce facultatea de management?

Activitatea antreprenorială devine un bun domeniu de implicare în societate şi conţine o mulţime de instrumente în promovarea misiunii evanghelice. Problema care necesită a fi soluţionată în atingerea acestui obiectiv constă în aceea că nu dispunem de suficienţi antreprenori creştini, care să poată demonstra succes atât la nivel de profit, cât şi în trăirea ca ucenici ai lui Cristos.

Începând cu 2013, pregătim specialişti în domeniul business şi administrare, care cuprinde şi studii biblice, teologice şi de etică creştină în proporţie de 40 la sută. Cursurile de specialitate sunt predate atât de lectori/profesori din Republica Moldova, cât şi din România, Elveţia, Germania, Austria, Canada şi SUA. Această combinaţie de avantaje ajută studenţii să devină nu doar antreprenori/manageri de success, dar şi oameni cu caractere puternice, cu valori biblice şi cu un impact creştin remarcabil în mediul nostru. Perioada de studii cuprinde 3 ani, după care studenţii susţin examenul de licenţă. Studenţii de la Facultatea de Management şi Limbi Străine beneficiază de toate facilităţile UDG, cum ar fi: cămin pentru nerezidenţii din mun. Chişinău; mese pe durata anului de studii; acces liber la biblioteca UDG; acces la sala de calculatoare şi internet Wi-Fi.

Nu este o noutate că un element important în dezvoltarea unei afaceri profitabile este reţeaua de parteneri, furnizori şi investitori cu care conlucrezi. Contactele pe care le dezvolţi îţi pot determina mersul lucrurilor în afacere, carieră sau chiar implicarea ta în societate. Astfel, acest program este orientat să stimuleze şi să asiste studentul prin promovarea de parteneriate şi organizarea sistematică de seminare şi consultaţii de afaceri pentru antreprenorii din Republica Moldova în cadrul Institutului de Dezvoltare a Afacerilor al UDG. Prin acest mediu favorabil urmărim dezvoltarea multilaterală, însuşirea materialului şi aplicarea în practică a cunoştinţelor acumulate de studenţii Facultăţii de Management şi Limbi Străine. Acest obiectiv este realizat prin lectorii şi profesorii noştri, care au abilităţi didactice, precum şi experimentează continuu cele predate în activitatea lor profesională, în calitate de antreprenori, consultanţi, directori şi manageri de companii sau organizaţii.

Ştim cu toţii că limba de afaceri la nivel internaţional este engleza. Cei care nu vorbesc fluent engleza se confruntă cu un dezavantaj semnificativ în administrarea unei afaceri, mai ales în dezvoltarea noilor pieţe, parteneri, contacte sau clienţi. De aceea, un accent important în pregătirea specialiştilor în domeniul managementului antreprenorial este cunoaşterea la nivel profesionist a limbii engleze de afaceri. În cadrul instituţiei noastre avem profesori atât din Republica Moldova, cât şi din SUA, pentru a vă creşte nivelul adecvat al cunoaşterii limbii engleze.

În realizarea acestor obiective beneficiem de experienţa, bunele practici şi resursele partenerilor noştri din România, Elveţia şi SUA. Un partener strategic la nivel academic este Universitatea Emanuel din Oradea, care a demonstrat o experienţă remarcabilă în pregătirea specialiştilor în domeniul business şi administrare prin Facultatatea de Management.

La nivel de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii, facultatea noastră şi Institutul de Dezvoltare a Afacerilor este într-o strânsă colaborare cu companiile ROMCOM (România), Swiss Consulting Group SCG AG şi organizaţia Swiss Create (Elveţia). Împreună contribuim la promovarea întreprinderilor din ţară prin seminare, predate de traineri cu experienţă internaţională, şi prin consultanţă, efectuată în baza unor metode şi tehnici inovative care urmăresc descoperirea factorului de succes. De asemenea, prin dezvoltarea unor astfel de contacte este mai accesibilă şi obţinerea de investiţii şi resurse financiare, care în multe cazuri, este decisivă în lansarea unei afaceri profitabile în Republica Moldova.

Sperăm într-o colaborare fructuoasă în crearea carierei şi viitorului dumneavoastră în calitate de slujitori ai Împărăţiei lui Dumnezeu prin afaceri şi iniţiative sociale durabile.

Dr. Igor Prisac, 
Decan al Facultății de Management și Limbi Străine
Director al Institutului de Dezvoltare a Afacerilor al Universității Divitia Gratiae
tel: +373 22 541030
mobil: +373 68213355, 69460334
e-mail: ida@old.uni-dg.md

Cursuri Predate Cadrul didactic Posibilități de angajare

Parteneri

swiss logo download
aclogoscgEmanuel